Petra’s Weblog

20 september 2004

Therapy / Jonathan Kellerman

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 21:47


Psycholoog Alex Delaware is toevallig met zijn vriend, de rechercheur Milo Sturgis, uit eten als Sturgis bij een dubbele moord geroepen wordt. Een man en en een vrouw worden dood aangetroffen in een sportwagen. De man wordt geďdentificeerd als Gavin Quick, de identiteit van de vrouw blijft vooralsnog onbekend.
Gavin volgde therapie bij de beroemde televisie-therapeut Mary Lou Koppel. Zij blijkt zich echter opvallend weinig te herinneren van de gesprekken met haar client. Dan ontdekt Sturgis dat er twee jaar geleden een patient van Koppel op soortgelijke wijze is vermoord. Toeval of niet?
Blijkbaar heeft Delaware niets beters te doen en is het heel normaal dat een rechercheur zijn psychologenvriendje mee op onderzoek neemt, want samen bezoeken ze zo ongeveer alle uithoeken van Los Angeles om met diverse getuigen te praten. En als ik zeg praten, dan bedoel ik ook praten. Alle dialogen met alle getuigen en andere betrokkenen worden vrijwel letterlijk weergegeven. Dat betekent dat zeker negentig procent van het boek uit dialoog bestaat. Tel daarbij ook nog eens Kellermans irritante neiging bij om van iedere persoon uitgebreid uiterlijk en kleding te beschrijven, en het wordt helemaal slaapverwekkend.
Het boek zet sterk in en heeft best een aardige (hoewel ietwat gezochte) plot. Maar het zou een stuk onderhoudender zijn als het minstens de helft dunner was geweest. Misschien moet Kellerman eens een andere editor overwegen.

Gemaakt met WordPress