Petra’s Weblog

25 augustus 2005

The Secret Life of Bees / Sue Monk Kidd

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 21:29

1964, South Carolina. De puber Lily weet dat het haar schuld is dat haar moeder tien jaar geleden om het leven kwam. Nu woont ze samen met haar vader, met wie ze totaal niet kan opschieten, en de zwarte huishoudster Rosaleen op de afgelegen perzikenkwekerij van haar vader. Ooit heeft ze wat bezittingen van haar moeder gevonden, waaronder een afbeelding van een zwarte madonna met op de achterkant een plaatsnaam. Wanneer Rosaleen slachtoffer wordt van racistisch geweld wordt ze gearresteerd omdat zij de daders geprovoceerd zou hebben. Lily bevrijdt Rosaleen en omdat ze niet meer terug kunnen naar huis, gaan ze op zoek naar de herkomst van de zwarte madonna. Ze komt terecht in het gezin van drie ongehuwde zusters. Een van hen is imker en gebruikt de afbeelding van de madonna op haar potjes honing. Lily en Rosaleen worden opgenomen in het gezin, maar het duurt lang voor Lily haar geheim aan de zusters durft te vertellen.
Indrukwekkend, sfeervol boek. Het is een warm boek, maar het wordt nergens klef.

15 augustus 2005

Obsessies / Vena Cork

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 21:52


En dit is boek nummer twee voor de recensiewedstrijd. Ook dit keer geen inhoudelijk verslag van mijn leeservaringen. Wel wil ik hier kwijt dat ik een zwak heb voor boeken van Britse schrijfsters. Cork is zo’n Britse schrijfster, maar ik had nog nooit van haar gehoord, waarschijnlijk omdat ‘Obsessies’ haar debuut is. Hoewel er op het boek best het een en ander aan te merken is, ben ik wel blij dat ik deze schrijfster heb ontdekt. Ik blijf haar toekomstige werk in de gaten houden!

7 augustus 2005

Engelenmoord / P.J. Tracy

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 21:46


Het eerste boek dat ik moest lezen voor de crimezone recensiewedstrijd. P.J. Tracy is een pseudoniem voor een Amerikaans schrijversduo, dit keer moeder en dochter. Ik wil er nog niet te veel over kwijt, omdat de inschrijftermijn voor de recensiewedstrijd nog niet verlopen is. Maar ik vond het boek wel veelbelovend genoeg om de opvolger van dit boek, ‘levend aas’, die eind augustus in de winkels ligt, ook te willen lezen.

1 augustus 2005

Finalist bij Crimezone

Geplaatst onder: algemeen — Petra @ 21:18


Ik ben doorgedrongen tot de finale van de Crimezone talentenjacht!! Doel van de talentenjacht is om nieuwe recensenten voor deze site te vinden. Hoewel het nieuws al zo’n twee weken op de site stond, kwam ik er pas achter toen er gisteren een pakketje met twee boeken bij mij thuis afgeleverd werden. De finale bestaat uit het schrijven van een recensie over beide boeken. Het zijn allebei boeken van schrijvers waar ik nog nooit van gehoord heb, dus ik ga me laten verrassen. Uiteraard zal ik ook verslag van mijn leeservaringen doen in dit blog. En natuurlijk of ik gewonnen heb….

Gemaakt met WordPress