Petra’s Weblog

14 november 2006

Help!

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 23:07

En op een dag ontdek je dat het al half november is, dat je al bijna twee maanden niets meer in dit weblog hebt geschreven, dat je ondertussen wel wat boeken hebt gelezen, maar niet zoveel als anders. Kortom, te veel te doen, te weinig tijd. Het leven zit weer vol met leuke dingen, maar dat gaat helaas ten koste van andere activiteiten, waaronder dit weblog. Ik ga me echter voornemen om het vanaf nu weer keurig bij te houden (ik vind het zelf veel te leuk om later terug te lezen). Maar om nu even een inhaalslag te maken, maak ik me er makkelijk vanaf. Daarom hierbij een lijstje met boeken die ik in de afgelopen tijd gelezen heb.
29 september: De engelenmaker / Stephan Brijs
Een van de mooiste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Prachtig gelaagd verhaal, mooi ethisch dilemma over een wetenschappelijk onderzoeker die de techniek van het klonen geperfectioneerd heeft, maar toch nog tegen een paar praktische problemen aanloopt.
[429 pagina’s. 2006: aantal boeken 43, aantal pagina’s 15300]
1 oktober: In het maanlicht / Nicci Gerrard
Meeslepend boek over een vrouw die haar huwelijk aan diggelen ziet gaan als ze een geheim van haar man ontdekt.
[383 pagina’s. 2006: aantal boeken 44, aantal pagina’s 15683]
15 oktober: The Rule of Four / Ian Caldwell en Dustin Thomasson
Duidelijk een verhaal waarbij de schrijvers hun Vondst belangrijker vonden dan het verhaal er om heen. Flinterdun plot, het boek is vooral een groot college over het boek Hypnerotomachia Poliphili, waar op dit moment overigens een tentoonstelling over is in Museum Meermanno.
[446 pagina’s. 2006: aantal boeken 45, aantal pagina’s 16129]
1 november: Hush / Anne Frasier
Weer een aflevering uit mijn ‘romantic suspense’ project. Alleszins acceptabel verhaal over een seriemoordenaar die moeders en hun babyzoontjes vermoordt. Uitgerekend de enige moeder die het overleefd heeft, moet helpen hem op te sporen. Helaas is dit boek vooral suspense en weinig romantic
[373 pagina’s. 2006: aantal boeken 46, aantal pagina’s 16502]
11 november: De macht van meneer Miller / Charles den Tex
Door dit boek werd ik gedwongen mijn niet zo positieve oordeel over Nederlandse thrillers bij te stellen. Dit zit zo knap in elkaar! Spannend verhaal, goed opgebouwd, en dat het zich afspeelt op allerlei bekende locaties maakt het alleen maar leuker. En eindelijk een hoofdpersoon die een week lang niet meer lopen kan als hij in elkaar is geslagen. In veel boeken merken hoofdpersonen dergelijke ongemakken nog niet eens, wat het verhaal niet geloofwaardiger maakt. Ik wil meer Den Tex!
[349 pagina’s. 2006: aantal boeken 47, aantal pagina’s 16851]

Gemaakt met WordPress