Petra’s Weblog

18 juli 2011

Broken / Karin Slaughter

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 21:05

Heb ik werkelijk nog geen enkel boek geblogd dit jaar? Shame on me! Tijd om m'n leven te beteren….

Arts Sara Linton keert voor het Thanksgiving weekend terug naar haar geboorteplaats. Het is niet alleen de plaats waar ze opgroeide, maar ook de plaats waar ze gelukkig was met haar man Jeffrey, hoofd van de plaatselijke politie. Jeffrey is ruim drie jaar geleden omgekomen tijdens de uitoefening van zijn beroep en vervolgens is Sara weggetrokken.

Ze heeft het huis van haar ouders nog niet betreden of ze krijgt al een telefoontje: er is een verdachte van een moord aangehouden, de zwakbegaafde Tom. Tom is nogal overstuur en vraagt naar Sara. Of ze dringend naar het politiebureau wil komen. Ze laat zich overhalen, maar treft op het politiebureau Tom dood aan. Zelfmoord. Tom werd verdacht van de moord op studente Allison Spooner. Ze werd dood gevonden in een meer vlak bij de campus. In eerste instantie leek het op zelfmoord, maar het lijk had een dodelijke messteek in de nek en bovendien was het verzwaard met gewichten.

Sara vermoedt dat de oud-collega's van haar man er een potje van hebben gemaakt bij de arrestatie van Tom en schakelt Will Trent in, van het Georgian Bureau of Investigation. Will Trent is dyslectisch, en dat krijgen we als lezer (net als in de vorige boeken van Slaughter) tot in den treure verteld. Iedere keer als Will Trent een tekst onder ogen krijgt, moet toch wel even vermeld worden dat hij dit niet of nauwelijks kan lezen. Sara heeft het geheim van Will al snel door, maar reageert begripvol.

Net zoals de dyslexie van Will in dit boek nogal uitgekauwd wordt, wordt alles voorgekauwd en nagekauwd. Eindeloos wordt er met elkaar gebakkeleid wat er nu precies gebeurd is, maar dit soort dialogen bevatten nauwelijks nieuwe informatie. Het is dus nogal traag. In de tweede helft van het boek komt er wat versnelling in, en is er zowaar sprake van een plot. Die komt wat mij betreft nogal uit de lucht vallen, maar het einde is nog wel even spannend.

Ik geloof toch dat Slaughter niet echt my cup of tea is.

Gemaakt met WordPress