Petra’s Weblog

29 mei 2012

Finders Keepers / Belinda Bauer

Geplaatst onder: gelezen — Petra @ 16:15

Alweer de derde Belinda Bauer. Haar eerste, Blacklands, sloeg in als een bom. Daarna volgde Darkside, die absoluut niet onaardig was, maar niet het niveau van Blacklands haalde. De vraag is dus of Bauer ons nu wel weer op het puntje van de stoel weet te krijgen. Die vraag laat ik nog even in het midden.
In 'Finders Keepers' komen we weer enkele oude bekenden tegen. Dorpsagent Jonas Holly keert langzaam weer terug naar zijn werk na de moord op zijn vrouw Lucy. Steven Lamb bezorgt nog steeds kranten en zet zijn eerste schreden op het liefdespad.
In Exmoor worden plotsklaps kinderen uit auto's ontvoerd. Het enige dat achterblijft is een briefje met 'you don't love him' of woorden van soortgelijke strekking. De politie tast volledig in het duister. Er wordt geen losgeld geeist, maar lichamen van kinderen worden ook niet gevonden. Het broertje van Steven, Davey, en zijn vriendje Shane weten wel een methode om de kidnapper te vinden: een van hen gaat als lokaas in een auto zitten, terwijl de ander de wacht houdt. Dat moet je natuurlijk nooit doen in een thriller, dat kan niet goed aflopen.

Net als in Blacklands is Bauer hier op haar best als ze de belevingswereld van kinderen moet weergeven, in dit geval het kinderspel van Davey en Shane. Ze doet dat met maar enkele woorden, maar heel trefzeker en overtuigend. Daarnaast heeft ze weer een spannend boek weten te schrijven, met een originele plot. Maar de makke van dit boek is dat de plot toch niet helemaal overtuigend is. Ik vind dat de motieven van de dader onderbelicht blijven, de dader blijft toch wat eendimensionaal. Als je dat door de vingers wilt zien, heb je een echte pageturner te pakken. Ik heb de laatste 150 pagina's zonder pauze gelezen.Je bent dus gewaarschuwd!

Gemaakt met WordPress